MÄKISUO
Etusivu, Esittely, Ponit ja hevoset, Toiminta, Yhteys

Redda on virtuaalihevonen/This is a sim-game horse.


Red Velvet MO

shetlanninponi, tamma
säkä 104cm, musta
syntynyt 28.01.2015, nyt 1-vuotias
omistaja lyllis (VRL-11107), Mäkisuo
kasvattanut Mäkisuo
yleispainotus, ko Helppo B & re 60cm
VH15-017-0066


Kuvat © Tiia Tahvanainen, kiitos!

Luonne

Red Velvet MO, Redda, on tallin auringonpaiste, aina loistavalla tuulella oleva ponitamma. Se hauskuuttaa niin ihmisiä kuin hevosiakin hölmöillä tempauksillaan ja takaa päivänpiristystä harmaaseen arkeen. Reddan kuulee usein jo kaukaa, sillä tammalla on paljon asiaa. Se hirnuu lähtövalmiina tarhan portilla sitä hakiessa sisään ja heippaa aina ohi meneviä kavereitaan iloisesti.

Reddasta löytyy paljon sen vanhemmilta perittyjä luonteenpiirteitä. Tamma on tullut äitiinsä vilkkaudessaan. Se on välillä oikea jokapaikan höylä, joka penkoo jokaisen harjapakin ja nuuhkii kaikki hännäntyvet, joihin yltää. Tämä ominaisuus yhdistettynä isältä perittyyn periksiantamattomuuteen voi olla joskus myös katastrofaalinen yhdistelmä. Harmailta hiuksilta ei voi aina välttyä ja monet ovat vannoneet heittävänsä hanskat tiskiin Reddan vietäviksi jouduttuaan.

Reddan varustus ei ole aina mitään ruusuilla tanssimista. Tamma karkaa satulan alta kuin märkä saippua, ellei se ole kiinnitetty molemmin puolin käytävää. Suitsia laittaessa Redda keksii kaikenmaailman kummallisuuksia. Tamman lempipuuhaa on yhtäkkinen moshaus, johon sen näyttävä harja kieltämättä soveltuukin erinomaisesti. Harjaus sujuu helpommin, siitä Redda oikeasti nauttiikin.

Työmoraali ei Reddalla todellakaan hivo pilviä. Tamman näyttää lähinnä surkealta elukalta sen laahustaessa kentälle ratsastajansa perässä. Selkäännousun aikana se yrittää vielä viimeiset temppunsa töiden välttämiseksi, mutta ratsastajan päästessä selkään tamma lopettaa vastarinnan. Ratsuna Redda on miellyttävän reipas ja helposti ohjattava päästessään vauhtiin. Kun kaviot nousevat toinen toisensa jälkeen tahdikkaasti maasta on Reddalla ratsastus yleensä juhlaa loppuun saakka. Tamma vaikuttaa haluavan tehdä työnsä kunnolla, jospa se sitten pääsisi nopeammin kotikarsinaansa takaisin.

Redda on tasainen ja varmajalkainen menijä niin koulu-, kuin esteratsuna sekä maastossa kulkiessa. Sen askel kiirehtii ainoastaan, jos treeni on venähtänyt turhan pitkäksi, sillä ei teetä tarpeeksi vaativia tehtäviä tai maastossa ollessa alkaa rankkasade. Esteillä Reddan kanssa on turha pelätä kieltäytymistä, tammalla on tapana pelastaa hypyt ratsastajan virheistä huolimatta. Sitä voikin kuvata melkoiseksi automaattiratsuksi esteillä, joka hyppää puhtaan radan ilman ratsastajaakin.

Kiiltävänä kilparatsuna Redda on kauneimmillaan. Sen tuttu surkea olemus ennen töihin joutumista on läsnä kisapaikoilla, mutta lämmittelyissä tamma kyllä ryhdistäytyy. Joskus kova hälinä saa sen hieman hermostuneeksi, muttei se vaikuta suuresti kisasuorituksiin tai kuljetuksiin. Redda on kaiken kaikkiaan hyvä kilpaponi.
Sukutaului. Soulmate MO ii. Soul Stalker
ie. Bloom Calanthe
e. Moonbeam v. Saka ei. Puh Huijaa!
ee. New MoonKilpailutuloksetRedda kilpailee yleispainotteisena (KRJ&ERJ).
Lista sisältää vain sijoitukset.

KRJ-sijoituksia 0, joista voittoja 0.

ERJ-sijoituksia 0, joista voittoja 0.


Kuvagalleria


Kuvat © Tiia TahvanainenPäiväkirja00.00.2013

Tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä
- lyllis

Ulkoasu ja tekstit lyllis, tausta ja kuvat: Ritva's Gallery